• +32 499 15 16 68
  • info@aphasol.com

Ontdek de voordelen van biostimulanten voor de moderne landbouw & tuinbouw

Biostimulanten hebben zich ontwikkeld tot krachtige hulpmiddelen in de moderne landbouw, met een scala aan voordelen die bijdragen aan de groei, gezondheid en veerkracht van planten. Laten we dieper ingaan op de impact van biostimulanten op verschillende aspecten van plantengroei en milieuduurzaamheid.

1. Verbeterde groei en ontwikkeling

Biostimulanten spelen een cruciale rol bij het faciliteren van de efficiënte opname van voedingsstoffen door planten, waardoor een betere groei en ontwikkeling worden bevorderd. Deze verbeterde opname van voedingsstoffen kan zich vertalen in hogere opbrengsten, grotere weerbaarheid en verbeterde kwaliteit van gewassen.

2. Verhoogde tolerantie tegen stressfactoren

Biostimulanten kunnen planten helpen beter bestand te zijn tegen abiotische stressfactoren zoals droogte, hitte en kou. Ze bevorderen de aanmaak van stressafweerstoffen en stimuleren het metabolisme van planten, waardoor ze beter bestand zijn tegen stressomstandigheden.

3. Stimulering van wortelgroei

Biostimulanten kunnen de groei van wortels bevorderen, waardoor planten beter in staat zijn om water en voedingsstoffen uit de bodem op te nemen. Dit verbetert de algemene gezondheid en vitaliteit van planten.

4. Verhoogde weerstand tegen ziekten en plagen

Dankzij een algemene plantversterkende werking kunnen biostimulanten ervoor zorgen dat planten van nature meer weerbaar worden tegen bepaalde (zwakte)schimmels en ziekten. Een biostimulant gaat voor alle duidelijkheid niet tegen de ziekte zelf te lijf, maar maakt de plant en dus de natuurlijke afweerprocessen van die plant sterker.

5. Verbeterde bodemgezondheid

Biostimulanten kunnen bijdragen aan het verbeteren van de bodemgezondheid door de activiteit van nuttige bodemmicro-organismen te bevorderen en kunnen bijdragen aan een betere bodemstructuur en vruchtbaarheid.

6. Verhoogde efficiëntie van meststoffen

Biostimulanten kunnen de efficiëntie van meststoffen verbeteren door planten te helpen bij het beter opnemen en benutten van voedingsstoffen. Dit resulteert in een verminderde behoefte aan meststoffen en een hogere opbrengst.

7. Verminderde milieubelasting

Het gebruik van biostimulanten kan bijdragen aan een verminderde milieubelasting doordat er minder behoefte is aan chemische bestrijdingsmiddelen en meststoffen. Dit kan leiden tot een duurzamere landbouwpraktijk.