• +32 499 15 16 68
  • info@aphasol.com

Verbeterde wortelgroei met Aphasol: een antwoord op bodemcompactie

Het is een zorgwekkend gezicht: velden liggen er niet goed bij. Afgelopen 6 maanden heeft een grote hoeveelheid neerslag het dichtslippen van de grond veroorzaakt, waardoor de beworteling wordt bemoeilijkt en uiteindelijk de opbrengst wordt aangetast. De grond is dicht en verstikt, waardoor planten moeite hebben om zich goed te ontwikkelen.

Deze bodemverdichting is het resultaat van het oogsten van najaarsgewassen op natte gronden, een veelvoorkomend probleem in de landbouw.

Aphasol staat bekend om zijn vermogen om wortels te ondersteunen/stimuleren bij het doordringen van compacte grond. Door Aphasol toe te passen, kunnen telers verschillende voordelen ervaren:

  1. Betere wortelgroei: Aphasol stimuleert de ontwikkeling van gezonde wortels, zelfs in dicht geslempte gronden. Dit resulteert in een sterkere en diepere wortelstructuur, waardoor planten beter in staat zijn om water en voedingsstoffen op te nemen.
  2. Meer kracht om door de grond te breken: De unieke samenstelling van Aphasol helpt planten om krachtiger door de grond te breken, zelfs in moeilijke omstandigheden. Dit maakt het mogelijk voor wortels om dieper te groeien en toegang te krijgen tot essentiële voedingsstoffen die anders ontoegankelijk zouden zijn.

Om de effectiviteit van Aphasol te onderstrepen, zijn er recente proeven uitgevoerd die de positieve invloed op wortelontwikkeling aantonen:

  1. Celery Farm Trials – Staden (BE) 2023: Doel: demonstreren van het effect op wortelontwikkeling Conclusie: zichtbaar betere wortelontwikkeling
  2. Maize Lab Trial – Ghent University 2023: Doel: onderzoek naar de effecten op maïs in een laboratoriumomgeving Conclusie: significante verbetering in wortelbiomassa, evenals op bovengrondse biomassa. In verschillende laboproeven over verschillende teelten heen zien we verhoogde wortelbiomassa’s tot wel 45%.

Door Aphasol toe te passen, kunnen telers niet alleen de negatieve effecten van bodemverdichting aanpakken, maar ook de algehele gezondheid en productiviteit van hun gewassen verbeteren.