• +32 499 15 16 68
  • info@aphasol.com

Fruittelers, bereid je bomen voor op de winter met biostimulanten voor kwalitatiever fruit

Als fruitteler weet je als geen ander dat de zorg voor je bomen niet stopt na de oogst. Het succes van de volgende oogst begint eigenlijk meteen nadat de laatste vruchten zijn geplukt. Het is tijd om te denken aan de winter en waar je Aphasol kan inzetten voor gezondere & sterkere bomen.

Waarom is nazorg na de oogst cruciaal?

Na een lang seizoen van hard werken en het telen van fruit, is het verleidelijk om te denken dat je bomen kunnen rusten zodra de oogst binnen is. Maar voor bomen is het werk nooit echt klaar. Ze hebben zorg en aandacht nodig om zich voor te bereiden op de winter en om te herstellen van het intense groeiseizoen en krachten te genereren voor het komende seizoen.

Gebruik van biostimulanten is de sleutel tot winterklare bomen

Hier komt Aphasol biostimulant in beeld. Het is geen gewoon product, maar eerder een investering in de toekomst van je boomgaard. Door Aphasol toe te passen net voor de winter geef je je bomen de broodnodige voedingsstoffen en ondersteuning om de winter in te gaan. 

Het toepassingsadvies is 4l 2 weken na de oogst. 

Hier is waarom het essentieel is:

1. Voedingsstoffen voor de winter

Bomen hebben voedingsstoffen nodig om de wintermaanden door te komen. Aphasol voorziet ze van essentiële elementen die nodig zijn voor een gezonde winterslaap en een krachtige start in het voorjaar.

2. Sterkere en gezondere bomen

Sterke, gezonde bomen zijn beter bestand tegen ziektes en plagen. Door Aphasol te gebruiken, verhoog je de weerbaarheid van je bomen, wat resulteert in meer weerstand tegen ziekte- en plaagproblemen in de lente en zomer.

3. Rijker fruit

Wat fruittelers het meest interesseert, is natuurlijk de kwaliteit en kwantiteit van de oogst. Aphasol helpt bij het opbouwen van reserves in de boom, wat resulteert in sappiger, smaakvoller fruit en grotere opbrengsten.

Een duurzame keuze

Aphasol biostimulant is niet alleen goed voor je bomen en je oogst, maar ook voor het milieu. Het helpt de remmende impact van gewasbeschermingsmiddelen te minimaliseren, waardoor de ecologische impact van je boomgaard wordt verminderd. 

Conclusie

Als fruitteler streef je naar de best mogelijke resultaten. Het zorgen voor je bomen na de oogst is een essentieel onderdeel van dit streven. Met Aphasol biostimulant leg je de basis voor gezondere, sterkere bomen en een vruchtbare oogst in het komende seizoen. Investeer in de toekomst van je boomgaard en zie de resultaten in elke vrucht die je plukt.